Tuesday, 1 August 2017

အိမ္လုပ္ငါးပိရည္က်ဳိေမႊးေမႊးေလး

ဆိုးေဆးကင္း ေျမၾသဇာကင္း အိမ္လုပ္ငါးပိရည္က်ဳိေမႊးေမႊးေလး
ေရခ်ဳိငါးစုံ ၁ပိသာ (ငါးဇင္းရိုင္း ငါးဖယ္ ငါးပေနာ္ ငါးခူေသးေသးေလးေတြက အစပါပါတယ္) ႀကိဳက္ရာ ငါးေစ်းေပါေပါေလးေတြ တမ်ဳိးထဲလည္း လုပ္လို႔ပါတယ္။ ငါးကို အူထုတ္ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ။
ဆား၂၅က်ပ္သားနဲ႔ႏွယ္ျပီး ၂ရက္ေနျပ ထားပါတယ္။၂ရက္ေျမာက္ေန႔ ညေနမွာ ေနျပထားတ့ဲ ငါးေတြကို စဥ္႔အိုးထဲ ထည့္ျပီး ေလာက္ေသရြက္မ်ား အေပၚက ဖုံးျပီး ေလလုံေအာင္ ပိတ္ျပီး ေနပူပူမွာ တစ္လေလာက္ ထားပါ။ ၃ပတ္ေလာက္ ထားလည္း ရပါတယ္။
အိုးထဲက ငါးေတြကို ထုတ္ျပီး ဓါးနဲ႔စင္း အိုးထဲျပန္ထည့္ျပီး ၅ရက္ေလာက္ အဖုံးပိတ္ေနျပထားပါ။ (ေကကေတာ့ ငါးေတြဓါးနဲ႔ မစင္းပါဘူး အိုးထဲမွာပဲ ငရုတ္က်ည့္ေပြ႕ရွည္ရွည္နဲ ႔ေထာင္းေပးပါတယ္။) ၅ရက္ျပည့္ရင္ လတ္ဆတ္တ့ဲ ငါးပိိရည္က်ဳိရပါျပီ။ ငါးပိအိုး အေပၚက အိုးတက္ေရေလးေတြကို ဇြန္းေလးနဲ႔ အသာခပ္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ က်ိဳထားရင္ ငါးငံျပာရည္ခ်ဳိ စစ္စစ္လည္း ရပါတယ္။
ငါးပိရည္က်ဳိ လုပ္နည္းကို ဟသၤာတသား အဘတစ္ေယာက္ဆီက တတ္ပါတယ္။
အဘကိုဂါရဝျပဳလ်က္………
က်န္းမာက်ပါေစရွင္။




No comments:

Post a Comment